Karahanlıların İslam dinini resmî din olarak ilan etmesinin, Türk-İslam tarihi açısından önemini açıklayınız

Karahanlıların İslam dinini resmî din olarak ilan etmesinin, Türk-İslam tarihi açısından önemini açıklayınız
Karahanlıların İslam dinini resmî din olarak ilan etmesinin, Türk-İslam tarihi açısından önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karahanlılar Orta Asya’da İslamı kabul eden ilk Türk devleti olmuştur. böylece Karahanlı topraklarında yaşayan Türk boyları da Müslüman olmaya başladı. İlk Müslüman Türk devleti aynı zamanda Türk-İslam tarihinin de başlamasını sağladı. Türkler bundan sonra İslam’ın sancaktarlığını yapacaklardı.

Karahanlıların İslam dinini resmî din olarak ilan etmesinin, Türk-İslam tarihi açısından önemi:

  • Karahanlılar Devleti resmi dini İslamiyet olarak kabul edilmiştir. Bu olay ile birlikte Karahanlı Devleti içerisinde hayatını devam ettiren Türk boylarının İslamlaşmasını ve İslamiyet’in çok kısa bir zaman içerisinde o coğrafyada yayılmasını sağlamıştır.
  • Türkler ilk kez İslam adına tarih sahnesine çıkarak hukuk sistemlerini ona göre belirlemiş ve ona göre savaş ilkelerine sahip olarak varlıklarını sürdürmüşlerdir.
  • Devlet olmanın gereği olarak İslami eserler de vermişlerdir. Bu eserler ile İslam dini daha da yaygın hale gelmiştir.
  • Türklerin diğer İslamiyet’i kabul eden medeniyet ve ülkelerde önemli yöneticilik görevlerinde yer almaları ve ileride İslam Devletleri kurmalarının yolunu açmıştır.

72
2
115
2
2
15
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.