Ham madde kaynağı olarak kayaçların önemi nedir

Ham madde kaynağı olarak kayaçların önemi nedir
Ham madde kaynağı olarak kayaçların önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yer kabuğunun ana malzemesidir. Ayrışarak toprak malzemesi olur. Tüm canlı hayatın beslenmesi ve barınması için gerekli ana malzemedir. Hayatımızın her anında olan bir unsurdur. Özellikle yapı malzemesi olarak kullanılır. Ayrıca süs eşyası yapımında, enerji kaynağı olarak da kullanılır. Birçok sanayi dalının ham maddesidir. Bünyelerindeki birçok element veya mineraller değerli madenleri oluşturmaktadır.

Kayaçlar, yer kabuğunu oluşturan temel maddelerdir. Kayaçlar içerisinde ekonomik değeri olan yapılara maden adı verilir. Başta altın olmak üzere gümüş, kömür, elmas gibi madenler ülke ekonomisine çok büyük destek sağlamaktadır.

Günlük hayatımızın her alanında kullanılan madenlerden ekonomik ihtiyaç karşılanırken ham veya işlenmiş şekilde yararlanılır. Yapı malzemelerinde, süs eşyası yapımında, enerji kaynağı elde etme gibi pek çok alanda kullanılır.

2326
2309
4499
1015
605
849
3349
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum