Kışın yollara tuz dökülmesinin, otomobillerin radyatörlerine antifriz konulmasının nedeni

Kışın yollara tuz dökülmesinin, otomobillerin radyatörlerine antifriz konulmasının nedeni
Kışın yollara tuz dökülmesinin, otomobillerin radyatörlerine antifriz konulmasının nedeni konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kışın çok kar yağışı alan bir bölgede, karayolları görevlileri yollardaki buzlanmayı gidermek için tuz kullanırlar. Buzlanmış yollara tuz döküldüğü zaman, tuz önce buz ile çözümlenir. Böylece buzlu su tabakası oluşturur ve bu çözeltinin donma noktası düşük olur. Sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile donmadan kalabilir.

Bir maddeye, donma noktası daha düşük olan başka bir madde eklersek, karışımın donma noktası ilk maddeninkinden küçük, ikinci maddeninkinden yüksek olur. Buzlu yollara atılan tuz, buzun erime noktasını düşürür. Böylece buz, normalde katı olması gereken sıcaklıkta erimeye başlar. Eğer donmamışsa da, normalde donması gereken sıcaklıkta donmaz.

Antifriz, bir alkol çeşididir ve alkol renksizdir. Temel olarak motorun ve motor bağlantılarının donmasını ya da kaynamasını engelleyen sıvıdır.

56
30
3
2
12
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.