Kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü

Kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü
Kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dinin temel amacı ve hedefi, insanları güzel ahlaklı yapmaktır. Bireyin güzel ahlaklı olmasında dinin etkisinin en güzel örneğini peygamber efendimizde görmekteyiz. İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an’ın amacı, inançlı ve güzel ahlaklı insanlar yetiştirmektir. Müslüman, dinin ve ahlakın önem verdiği ilkelere uymalıdır. Daima iyi ve güzel davranışlara yönelmeli, güzel ahlaklı bir insan olmalıdır. İslamiyet güzel ahlaka büyük önem verir.

Dinler insanlara sadece din bilgisi vermez. Dinlerin kökeninde ahlaki bir zemin vardır. Ahlaki değerler üzerinde kurulmayan bir dindarlık askıda kalan bir kavramdır. Bizim dinimiz olan İslamiyet’in temelinde insan sevgisi ve ahlaki değerler vardır. İyi insan olmadan dindar bir insan olmak mümkün değildir.

Din kuşkusuz ahlak kurallarını barındıran bir kavram olduğu için din ve ahlak iki ayrı kavram olarak düşünülemez. Dinler insanların birbirleri ile olan ilişkilerini de baz alır. İnsanların daha iyi insan olması, birbirlerine karşı hak yemeden daha saygılı olması için gönderilmişlerdir. Bu kavramı peygamberlerin gönderiliş nedenleri olarak apaçık görmekteyiz. İnsanlığa gönderilen tüm peygamberler kendi çıkarlarını gözetmeyen ve sadece insanlık için çalışan kişilerdir. Ahlak anlayışını tamamlamak için çalışmışlardır. Din ile ahlak kavramı bir bütündür. Örnek verecek olursak içki, kumar, adam öldürme dinen haramdır ve ahlaken de kötü davranışlardır. İnsanlara saygılı olmak, dürüst olmak, hak yememek dinen olması gerekenler iken ahlaken iyi davranış olarak nitelendirilir.

2715
2511
1327
1079
1309
649
2288
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum