Kıyamet gününde, kimsenin kimseye faydasının dokunmayacağı zamanda

Kıyamet gününde, kimsenin kimseye faydasının dokunmayacağı zamanda
Kıyamet gününde, kimsenin kimseye faydasının dokunmayacağı zamanda Allah’ın (c.c) korumasına kavuşmak isteyen gençlerin neler yapması gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İbadet etmek tatlı ve kolay, günah işlemek acı ve sıkıntılı gelmelidir. Ona tam iman etmiş olmak, yani hiç şüphe etmeden, doğru bir şekilde, Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiği gibi inanmalıdırlar.

Gençlik yıllarını namazlı-niyazlı dindar bir çizgide geçiren genç, nefsini Allah’ın emirlerine muhalefetten korumuş, heva ve heveslerin, şehevî duyguların, gemlenmesi güç arzuların etkisine karşı koyup kulluğa sarılmıştır. Bu, ondaki derin Allah saygısının delilidir. Zira Allah’ın emirlerine sarılıp günahlardan kaçınmak büyük bir fazilettir. Hele bu, gençlik yıllarında gerçekleştirilmişse, her türlü takdirin üstündedir.

479
153
535
76
39
32
456
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum