Kıyâmet suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Kıyâmet suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Kıyâmet suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Kıyâmet suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Kıyâmet suresi kaç sayfadan oluşur, Kıyâmet suresi toplam kaç sayfa, Arapça 576 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Kıyâmet suresi 576. sayfadan başlar ve 577. sayfada biter, 29. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 40 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Kıyâme”kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, öldükten sonra dirilme ve ceza, ölüm sırasında insanın durumu ve kâfirlerin ahirette karşılaşacağı zorluklar konu edilmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmiş beşinci, iniş sırasına göre otuz birinci sûredir. Karia sûresinden sonra, Hümeze sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Kıyâmet suresinin konusu

Allah’ın insanları yeniden diriltmeye muktedir olduğunu bildiren âyetlerle başlayan sûrede ağırlıklı olarak kıyamet koparken evrende meydana gelecek olaylar, ölmek üzere olan insanın halleri, öldükten sonra dirilme ve hesap konuları ile inkârcıların âhirette karşılaşacağı zorluklar, mutlu ve mutsuz insanların halleri ele alınmaktadır. Sûrede ayrıca vahiy esnasında Hz. Peygamber’in Cebrâil’den aldığı vahyi hâfızasına yerleştirmek için gösterdiği gayret, Allah Teâlâ’nın bu konudaki uyarıları ve âhiretin varlığını ispatlayan deliller üzerinde durulmuştur.

Arapça 576 nasıl yazılır : ٥٧٦

Kıyamet Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Kıyamet Suresi Faziletleri Hakkında Peygamber Efendimiz tarafından şöyle buyrulmuştur;

  • Peygamber efendimiz tarafından buyrulduğu üzere ”Bir kimse Kıyamet suresini okursa veya günlük hayatında okumayı adet haline dönüştürürse, o kimsenin kıyamet gününde yüzü ayın on dördü gibi parlak olarak yüce Rabbimizin huzuruna varacağı” bildirilmiştir.
  • Peygamber efendimiz tarafından buyrulduğu üzere” Her kim Kıyamet suresini vird edinirse, Ben ve Cebrail o kimsenin kıyamet gününe inandığına şehadet ederim ve o kimsenin kıyamet günü tüm mahlukatların yüzlerinden daha parlak bir yüze sahip olacağı” buyrulmuştur.

Kıyamet Suresi Okumanın Faziletleri İse Şunlardır;

  • Kıyamet suresini günlük olarak 1 defa okunması adet durumuna dönüştürülmesi durumunda, okuyan kimsenin ahiret ve kıyamet zorluklarından kurtulmasına vesile olmaktadır.
  • Bir kimse Kıyamet suresini vird edindiği takdirde ve bu hal üzere iken vefat etmesi durumunda dehşetli kıyamet gününde kul hakları haricinde kalan günahlarından kurtulmuş olarak haşrolacaktır.
  • Kıyamet suresi herhangi bir gecede özellikle de Yasin ve Mülk suresi ile birlikte okunduğunda, okuyan kimsenin her iki cihazda büyük bir nura kavuşmasına vesile olmaktadır.
  • Kıyamet suresi özellikle de cuma gecesi okuyan bir kimsenin ahiret saadetine kavuşmasına vesile olmaktadır.
  • Kıyamet suresini okumayı adet edinen bir kimsenin kötü huylarından kurtulmasına vesile olacağı gibi, aile içerisinde sevgi ve muhabbetin hasıl olmasına vesile olmaktadır.
  • Günah işlemekten ısrarcı olan bir kimsenin, Kıyamet suresini okumaya devam etmesi durumunda, inşallah en kısa zamanda kötü alışkanlıklarından ve günah işleme arzusundan kurtulmasına vesile olmaktadır.

Aile saadeti açısından da faziletleri söz konusu olan Kıyamet suresi, bu vesile ile geçimsiz eşlerin aralarında yeniden sevgi ve muhabbet hasıl olması, hane içerisinde anlaşmazlık ve uyumsuzluk gibi problemlerin giderilmesi açısından da günlük olarak en azından 1 defa okunmasını tavsiye etmekteyiz.

47
2
1
1
3
12
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.