Kızını dövmeyen, dizini döver atasözünün anlamı

Kızını dövmeyen, dizini döver atasözünün anlamı
Bu yaazımızda sizlere Kızını dövmeyen, dizini döver anlamı nedir , Kızını dövmeyen, dizini döver ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Kızını dövmeyen, dizini döver anlamı şu şekilde :

Kızını, çocuğunu daha küçük yaşta eğitme yoluna gitmeyen, terbiye kurallarını öğretmeyen, gerekirse dövmeyen ileride çok pişman olur; ancak iş işten geçmiştir.

Anne ve babalar kız çocuklarını evlilik dönemine hazırlamalıdır. Özellikle anne kız çocuğuna anne olma sorumluluğunu, ev işlerinin yapılışını öğretmelidir. Sorumluluk almayı ve bu sorumlulukları yerine getirmeyi öğretmelidir. Kızını iyi yetiştirmemiş olan anne, kızının evlendiği el kapısında yaşayacağı sorunlar sebebiyle sıkıntı çekerek dövünecektir. Fakat bu pişmanlık gecikmiş pişmanlıktır.

Etiketler :
1
111
7
6
53
249
556
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.