Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür atasözünün anlamı

Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür atasözünün anlamı
Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür, başkasının malı, bize olduğundan daha değerli görünür. Oysa aynı şey bizde de vardır; ama başkasınınkini bizimkinden üstün buluruz.

Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür anlamı şu şekilde :

Başka bir kimsenin malı, kişiye olduğundan daha değerli görünür. Çünkü insan nefsi doymak bilmez, başkasının elindekine imrenir. Hele insanlar birbirlerini çekemiyorlarsa birinin elindeki mal, diğerini sürekli rahatsız eder.

Başkasının malı, insana olduğundan daha büyük, daha değerli görünür. Oysa aynı şey bizde de vardır; ama başkasınınkini bizimkinden üstün buluruz. Bu, insanın kıskanç mizacının bir sonucudur.

Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür atasözü, elimizde bulunan herhangi bir şeyin aynısı bir başkasında olduğu zaman bize daha cazip gelmesi halidir. Her ne olursa olsun sahip olduğumuz değil de bir başkasının sahip olduğu her zaman daha iyi görünür. Böyle durumlar da Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür atasözünü kullanmak oldukça doğru olacaktır.

21
30
21
24
22
21
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.