Konar-göçer Türkler hayvancılığın dışında başka hangi ekonomik faaliyetlerde bulunmuş olabilirler

Konar-göçer Türkler hayvancılığın dışında başka hangi ekonomik faaliyetlerde bulunmuş olabilirler
Konar-göçer Türkler hayvancılığın dışında başka hangi ekonomik faaliyetlerde bulunmuş olabilirler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yayladıkları yerde yetiştirdikleri hayvansal ürünleri, demirci ustası oldukları için demir eşyaları, yün eğirdikleri için de giysi, kilim gibi eşyaları satarak ticaret yaptıklarını çıkarabiliriz.

İkamet ettikleri bölgede yaylama yaptıkları yerlerde hayvancılık faaliyetleri gerçekleştirdiklerini çıkarabiliriz. Demirci ustacılarının halkta bulunduğu belirtildiğinden dolayı, demir ustacılığının getirisi olarak demirlerin işlendiğini verilen metinden anlayabiliriz. Yün eğirmelerinden bahsettikleri için; zanaat faaliyetlerinden giysi dikme, kilim dikme ve benzeri aktiviteler yapıldığı çıkarımında bulunabilmemiz mümkündür. Yapılan zanaat faaliyetleri sonucunda çıkan ürünleri sattıklarını göz önünde bulundurarak ticaret yaptıkları sonucuna ulaşabilmemiz mümkündür. Hayvancılık, ticaret, demir işleme gibi faaliyetlerde bulunduklarından dolayı hüküm sürdükleri bölgede düzenli bir hayat akışının gittiği sonucuna varabilmemiz kesin olmamakla beraber mümkündür.

14
9
170
6
0
0
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum