Kur’an-ı Kerim’in üzerinde durduğu temel konular

Kur’an-ı Kerim’in üzerinde durduğu temel konular
Kur’an-ı Kerim mealinin arkasında yer alan fihristten yararlanarak Kur’an-ı Kerim’in hangi konular üzerinde daha fazla durduğunu tespit edelim.

Kur'an'ı Kerim'de daha fazla üstünde durulan konular:
İman ve tevhid: Allah'ın varlığı ve birliği ile sıfatları, adları ve yaratıcılığıyla ilgili ayetler.
Nübüvvet: İlk olarak Hz. Muhammed (s.a.v) olmak üzere peygamberler ve peygamberlik, kitaplar ve melekler ile ilgili ayetler.

Ahiret (Kıyamet): Ölüm sonrası yaşamın varlığı, hesap, mizan.
Cennet ve Cehennem (Vaad ve vaid): Allah'ın buyruklarına uyan ve men ettiklerinden kaçınanların cennetle ödüllendirileceği, Allah'a ortak koşanların da cehennemle cezalandırılacağı.

İbadetler: Bir müminin yapmakla sorumlu olduğu namaz, oruç, hac, zekât gibi ibadetler.
Muamelat (İslam Hukuku): Birey, toplum ve devlet ilişkilerini belirleyen çeşitli hükümler, hukuk kuralları. Alışveriş, emanet, bağış, vasiyet, miras, aile hayatı, nikâh ve boşanma gibi temel hükümler.

Ukubat (İslam Ceza Hukuku): Toplumun düzenini bozan, temel hak ve özgürlüklerini tehdit eden ve insan haklarını bozan bireylere uygulanacak cezalar.
Ahlak: Bireyin her zaman, her yerde ne koşulda olursa olsun uyması gereken temel kurallar. Örneğin, anne, babaya hürmet etmek, doğrudan şaşmamak, her zaman güler yüzlü olmaya çalışmak ve benzeri gibi.

Kur'an-ı Kerim'de yer alan belli başlı konular:

  • İnanç esasları,
  • İman esasları,
  • Kısaslar,
  • Geçmiş kavimlerin yaptığı doğru ve yanlış davranışlar,
  • Peygamberler hakkında bilgiler,
  • Allah'ın emir ve yasakları,
  • Dinler hakkında bilgiler.

771
198
723
174
420
117
440
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum