Latince adı Theria Türkçe adı doğuran memeliler olan biyolojik alt sınıfın Azerbaycan dilindeki adı nedir

Latince adı Theria Türkçe adı doğuran memeliler olan biyolojik alt sınıfın Azerbaycan dilindeki adı nedir
Latince adı Theria Türkçe adı doğuran memeliler olan biyolojik alt sınıfın Azerbaycan dilindeki adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz. Azerice doğuran memeliler ne demek?

 Soru : Latince adı Theria Türkçe adı doğuran memeliler olan biyolojik alt sınıfın Azerbaycan dilindeki adı nedir

A- Dördayaqlılar

B- Vəhşi həyvanlar

C- Ağızçənəlilər

D- Kəlləlilər

Doğru Cevap: Vəhşi həyvanlar

Memeliler (Latince: Mammalia), hayvanlar aleminin insanların da dahil olduğu, dişilerinde bulunan meme bezleri ve hem dişi hem erkek bireylerinde bulunan ter bezleri, kıl, işitmede kullanılan üç orta kulak kemiği ve beyinde yer alan neokorteks bölgesi ile ayrılan bir omurgalı hayvan sınıfıdır.

Doğuran memeliler (Latince: Theria) (kabuklu yumurta olmadan doğuranlar), memelilerin alt sınıfıdır, keseliler ve eteneliler dahildir. Dış kulakları vardır. Bir memeye yapışabilirler. Therialar çoğunlukla diş yapısı ile sınıflandırılırlar. Neredeyse bütün günümüze kadar gelen (soyu tükenmemiş) memeliler, theriadandır. Tek istisnalar, ornitorenk ve dikenli karıncayiyenlerdir, ikisi de prototheria-tek deliklilerdendir. Theria (meme) göğüs anlamına gelmektedir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
18 Yorum