Mezopotamya medeniyetlerine ait mimari eserlerin pek çoğunun günümüze ulaşamamasının nedenleri

Mezopotamya medeniyetlerine ait mimari eserlerin pek çoğunun günümüze ulaşamamasının nedenleri
Mezopotamya medeniyetlerine ait mimari eserlerin pek çoğunun günümüze ulaşamamasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mezopotamya uygarlıkları mimari eserler verirken genellikle kerpiç ve tuğla gibi malzemeler kullanmışlardır.Bu malzemeler oldukça dayanıksızdır. Yıllar içinde yıkılmış ve yok olmuştur. Mezopotamya uygarlıklar aslında çok geniş bir bilime sahiptir. Birçok buluş ve icatlar gerçekleştirmişlerdir. Ancak o dönemin koşulları fazla gelişmediğinden dolayı günümüze çok az eser kalmıştır.

Mezopotamya'dan günümüze fazla mimari eser kalmamasının sebepleri;

  • Mezopotamya uygarlıkları mimari eserler verirken genellikle kerpiç ve tuğla gibi malzemeler kullanmışlardır. Bu malzemeler oldukça dayanıksızdır. Yıllar içinde yıkılmış ve yok olmuştur.
  • Mezopotamya uygarlıklar aslında çok geniş bir bilime sahiptir. Birçok buluş ve icatlar gerçekleştirmişlerdir. Ancak o dönemin koşulları fazla gelişmediğinden dolayı günümüze çok az eser kalmıştır.

2663
2535
600
432
612
637
1256
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.