Mıknatısların etki ettiği maddeler hangileridir

Mıknatısların etki ettiği maddeler hangileridir
Mıknatısların etki ettiği maddeler hangileridir, mıknatıs hangi maddeleri çeker hangi maddeleri çekmez bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mıknatıs hangi maddeleri çeker?

Mıknatıslar yapısında demir, nikel, çelik ve kobalt olan maddeleri ve cisimleri çeker. Toplu iğne, çelik kaşık, çelik anahtar, metal ataş gibi cisimleri mıknatıs çeker.

Mıknatıs hangi maddeleri çekmez?

Mıknatıslar altın, gümüş, tahta, plastik, cam, bakır, kağıt gibi maddeleri ise mıknatıs çekmez.

İtme ve çekme kuvveti ile cisimlere etki edebiliriz. Cisimlere uyguladığımız itme ve çekme kuvveti temas gerektirir. Mıknatıslar ise cisimlere temas etmeden kuvvet uygulayarak onları çekebilir. Bu nedenle mıknatıslar cisimlere temas gerektirmeyen kuvvet uygular. Ancak mıknatıslar her uzaklıktaki cismi çekemez. Her mıknatısın etkili olduğu bir çekim alanı vardır.

1019
648
620
156
147
493
483
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum