Milattan sonra II. yüzyıldan beri işlevini sürdüren İspanya'da bulunan deniz feneri adını hangi mitolojik karakterden almıştır

Milattan sonra II. yüzyıldan beri işlevini sürdüren İspanya'da bulunan deniz feneri adını hangi mitolojik karakterden almıştır
Milattan sonra II. yüzyıldan beri işlevini sürdüren İspanya'da bulunan deniz feneri adını hangi mitolojik karakterden almıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Milattan sonra II. yüzyıldan beri işlevini sürdüren İspanya'da bulunan deniz feneri adını hangi mitolojik karakterden almıştır 

A- Zeus

B- Poseidon

C- Herkül

D- Apollon

Doğru Cevap: Herkül

1900 yıllık deniz feneri; Herkül Kulesi

İspanya'nın Kuzey batısındaki Galiçya Bölgesinde yer alan bölgenin en önemli şehri ve çok işlek bir ticaret limanı olan La Coruna'nın merkezine 2.4 km uzaklıktaki Herkül Kulesi (Tower of Hercules) yarımada üzerinde yer alır. Romalılar tarafından yapılan kule 1. yüzyıldan beri La Coruna limanının girişinde deniz feneri olarak kullanılmaktadır.
 
Kule 20. yüzyıla kadar "Farum Brigantium" olarak biliniyordu. Latince bir kelime olan Farum Yunanca "deniz feneri" anlamına gelen pharos kelimesinden türetilmiştir. 57 metre yükseklikteki kayalar üstüne inşa edilen kule 55 metre uzunluğunda olup İspanya'nın Kuzey Atlantik kıyısına bakmaktadır. Yaklaşık olarak 1900 yaşında olan ve 1791 yılında iyileştirme çalışması yapılan yapı hala deniz feneri olarak kullanılan en eski Roma deniz feneridir. Kulenin alt kısmına bitişik dikdörtgen şeklinde küçük bir Roma binası bulunmaktadır. Kulenin bulunduğu alan içerisinde ayrıca bir heykel parkı, Demir Çağından kalma Monte Dos Bicos kaya oymaları ve bir Müslüman mezarlığı yer almaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum