Esmâ-i Hüsnâ kavramı nedir

Esmâ-i Hüsnâ kavramı nedir
Esmâ-i Hüsnâ kavramını açıklayınız, Allah’ın (c.c.) isimlerinden olan, Vâhid, Ehad, Mü’min isimlerinin anlamlarını yazınız.

Esmâ-i Husnâ, Allah`ın güzel isimleri demektir. Bir âyet-i kerîmede: "En güzel isimler O`nundur (Allah`ındır)" (el-Haşr, 24) buyurulmaktadır. Diğer bir âyette de; en güzel isimlerin Allah`a ait olduğu belirtildikten sonra, bu isimlerle dua edilmesi tavsiye olunmaktadır (el-A`râf, 180). Allah`ın isimleri tevkifîdir. Yâni, Allah hakkında ancak âyet ve hadîslerde zikri geçen ve söylenmesine izin verilmiş olan isimler kullanılabilir.

el-Vâhid: Eşi ve benzeri olmayan, zâtında tek olan.
el-Ehad: Tek olan, kendinden başka ilah olmayan , eşi ve benzeri bulunmayan, her bir şeyde birliğini gösteren.
el-Mü’min: Mü’min kelime manasıyla emin, emniyet, güven veren, şüphe ve tereddütleri kaldıran, korku, zorluk, sıkıntı içinde olanlara emniyet veren demektir. El-mü’min ise,Yüce Allah’ın bu sıfatları taşıdığını anlatır. İman eden insanda Yüce Allah’ın El-mü’min olduğunu iman eder.

Allah(c.c) ‘ın 99 ismi (Esma-ül Hüsna) Sır ve Faziletleri ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Tıklayınız

1136
290
1027
819
281
555
1026
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum