Münâfikûn suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Münâfikûn suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Münâfikûn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Münâfikûn suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Münâfikûn suresi kaç sayfadan oluşur, Münâfikûn suresi toplam kaç sayfa, Arapça 553 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Münâfikûn suresi 553. sayfadan başlar ve 554. sayfada biter, 28. cüzde yer almaktadır. Medine döneminde inmiştir ve 11 âyettir. Sûre, münafıkların genel karakter ve özelliklerinden bahsettiği için bu adı almıştır. Mushaftaki sıralamada altmış üçüncü, iniş sırasına göre yüz dördüncü sûredir. Hac sûresinden sonra, Mücâdele sûresinden önce Medine’de nâzil olmuştur.

Münâfikûn suresinin konusu

Sûrede ağırlıklı olarak, iman ettiklerini söyledikleri için müslüman muamelesi gören ve onlarla iç içe yaşayan ama gerçekte inanmayan ve müminler aleyhine çalışmalar yapan münafıklar hakkında önemli bilgi ve tasvirlere yer verilmekte, onların görünüşlerine aldanmamaları ve sinsi faaliyetlerine karşı uyanık davranmaları konusunda müslümanlar uyarılmakta, münafıkların bu tutumlarına devam etmelerinin kendilerinin aleyhine olacağı yönünde dolaylı bir ikazda bulunulmakta; son âyetlerde müminlere, hiçbir gerekçenin Allah’ı unutmayı ve sahip olduğu imkânları başkalarıyla paylaşmamakta direnmeyi haklı kılmayacağı hatırlatılmaktadır.

Arapça 553 nasıl yazılır : ٥٥٣

Münafikun Suresi’nin fazilet ve sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Münafikun Suresini okursa, münafıklıktan kurtulur."(Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/497)

Rivayet edildi ki:

  • Hasetçilerin şerrinden koprunmak için 100 kere okunur.
  • Bu sure, göz ağrısı ve her türlü sancılı hastalıklara şifadır.

119
5
5
3
44
9
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.