Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yolları

Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yolları
Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yollarını ve çevresindekileri örgütleyerek bu çözüm yollarını başarıyla uygulamasını, onun hangi kişilik özelliği ile açıklarsınız?

Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’yi örgütlerken karşılaştığı sorunlara bulduğu çözüm yollarını ve çevresindekileri örgütleyerek bu çözüm yollarını başarıyla uygulamasını, onun liderlik,  kararlılık ve  zeki bir kişiliği olmasını kanıtlar niteliktedir. Mustafa Kemal'in milli mücadele yıllarında karşılaştığı en büyük zoruluk İstanbul Hükümetinin tutumu ve yaptırımları olmuştur.

Bu dönemde İstanbul Hükümeti Atatürk'ü ve milli mücadeleye destek verenlere idam cezası vermiştir. Ancak Atatürk aldırış etmemiş ve kararlılığı ile mücadelesine devam etmiştir. Milli mücadele halka iyi bir liderlik yaparak iyi sonuçlar elde etmeyi başarmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

52
213
10
14
16
2
252
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.