Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına atasözünün anlamı nedir

Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına atasözünün anlamı nedir
Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına atasözünün anlamı nedir, ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına atasözüyle anlatılmak istenen nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

"Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına" atasözü, kişinin yapmış olduğu işin, davranışın ya da çabanın, sonuçlarını doğrudan etkileyeceğini ifade eder. Bu atasözüyle anlatılmak istenen, kişinin emek verdiği, özen gösterdiği veya başladığı işin başarısını bu çabanın belirleyeceğidir. Başka bir deyişle, ne kadar özenli ve doğru bir şekilde çalışılırsa, ortaya çıkan sonuçlar da o kadar olumlu olacaktır.

Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına anlamı şu şekilde :

Kişi çok çalışırsa gelecek günleri de başarılı olur. Kazancı bol olur. Az çalışırsa kazancı, başarısı da az olur.

Kişi, çalışma miktarına ve biçimine göre karşılık görür. Çok ve iyi çalışan iyi, az ve kötü çalışan da kötü sonuçla karşılaşır. Elde edilen verimin iyi veya kötü olmasında niyetin rolü de büyüktür.

İnsan, içinde bulunduğu zaman dilimini iyi değerlendirir ve çalışırsa geleceği iyi, tembellik yapar ve çalışmazsa geleceği kötü olur.

Etiketler :
130
80
67
55
37
32
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum