Ne ekersen onu biçersin atasözünün anlamı

Ne ekersen onu biçersin atasözünün anlamı
Ne ekersen onu biçersin, nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün. İyilik yaparsan iyilik bulursun, kötülük yaparsan kötülük bulursun anlamında kullanılan bir sözdür. Ne ekersen, onu biçersin atasözüyle anlatılmak istenen nedir?

Ne ekersen onu biçersin atasözünün anlamı nedir

Dünyada her şey karşılıklıdır. İyiliğe karşı iyilik; kötülüğe karşı da kötülük görmek alışılagelmiş bir tutumdur. Kişilerin niyetleri karşısındakileri de etkiler. Birisine kötülük yapan kişi, er veya geç bunun karşılığını görür. Davranışlarıyla çevresindekileri tedirgin eden insanlar bir gün mutlaka hak ettikleri cezayı görürler. Kişiler ne türlü kötü haller ile karşılaşırsa karşılaşsınlar, sebepleri mutlaka kendilerinde aranmalıdır.

Genellikle yaptıklarının cezasını çeken kişiler hakkında veya iyi davranışları teşvik için söylenir.

Nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün. Birine kötülük yapan ondan kötülük, iyilik yapan da iyilik görür. Kişiler çevrelerine nasıl davranırlarsa öyle cevap alırlar. İyilik yapanlar iyilik, kötülük yapanlar kötülük görür. İnsan bir iyilikle veya kötülükle karşılaştığında bunun sebebini kendisinde aramalıdır.

Ne ekersen onu biçersin TDK anlamı ve örnek cümle

Nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün anlamında kullanılan bir söz.

Annemin bir sözü vardır "ne ekersen onu biçersin.
Öğretmenimiz bugün ne ekersen onu biçersin atasözünün ne anlama geldiğini anlattı.
Babam nasihat etti ne ekersen onu biçersin dedi.
Bu hayatta ne yaparsan öbür tarafta onu görürsün.

Ne ekersen onu biçersin atasözünün ana fikri nedir

Nasıl davranırsan öyle karşılık görürsün.

649
40
653
15
18
157
402
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum