Nerede hareket, orada bereket atasözünün anlamı

Nerede hareket, orada bereket atasözünün anlamı
Nerede hareket, orada bereket, çalışmanın çok olduğu yerde,bu çalışmaların sonucu olan ürünler de çok olur anlamında bir söz.

Nerede hareket, orada bereket atasözünün anlamı

Hareketsizlik, tembellik ve edilgenlik insanlar ve toplumlar için mutsuzluk sebebidir. Durmadan çalışan yerde hem verim artar, hem bolluk olur.

Hareket olan yerde bolluk olur. Çünkü bir iş, eylem olabilmesi için çalışmaya, yani hareketliliğe ihtiyaç vardır. Hareket olan yerde devamlı iş, çalışma ve üretim vardır. Üretimin olduğu yerde de yokluktan değil, bolluktan, zenginlikten söz edilebilir.

Çalışmak her insanın zorunlu olduğu bir durumdur. Miskin miskin oturup tembellik etmekle hiçbir iş halledilemez. Bir işin başarılması için de çalışmaya, yani hareketliliğe ihtiyaç vardır. Hareket olan yerde çalışma ve iş var demektir. Her çalışmanın sonucunda da elbette bir kazanç elde edilir. Bu da o işin bereketidir. Zira çalışma sonucu verim artar, bolluk kendini gösterir. Unutmamak gerekir ki insan ne kadar çok çalışırsa o kadar bol kazanç elde eder.

Tembelleri çalışmaya teşvik; çalışma karşılığında da mutlaka kazanç elde edileceğini vurgulamak üzere söylenir.

Nerede hareket, orada bereket TDK anlamı

Hareket olan yerde bolluk olur anlamında kullanılan bir söz

Nerede hareket orada bereket ana fikri nedir

Bolluk, verim, sürekli çalışmayla elde edilir.

93
165
56
239
149
90
791
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.