O harfiyle başlayan hayvanlar isimleri

O harfiyle başlayan hayvanlar isimleri
O harfiyle başlayan hayvanların isimleri yani baş harfi O ile başlayan hayvan isimleri hangileridir? İşte baş harfi O olan hayvan türleri nelerdir hakkında bilgi.

Biyoçeşitlilik, genetik ve çevresel kalıtım olarak artış gösterir. Genetik transfer, verimli döllerle neslin devamı şeklindedir. Çevresel kalıtım ise iklim, yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü olarak genetik farklılıklar üzerinde etkilidir. Bu da nesilden nesle aktarılır. Böylece milyonlarca hayvan türü ortaya çıkmıştır. Türleşme, alt türlere ayrılarak devam etmiştir.

İsmi O harfi ile başlayan hayvanlar hangileridir

  • Okapi
  • Oklu kirpi
  • Opossum
  • Orangutan
  • Oribi
  • Orkinos
  • Ornitorenk
  • Oselo

O harfiyle başlayan hayvan isimleri şu şekildedir:

Okapi: Bir antilop çeşididir. Geviş getiren hayvanlardandır. Zürafaya ve zebraya benzeyen yönleri vardır. Afrika kıtasında yayılış gösterirler. Ormanların sık olduğu yerlerde yaşarlar. Boynuzları yoktur. Kulakları uzun ve geniştir. Eşeğe benzeyen yönleri de vardır.

Orangutan: Maymunlar takımındandır. İnsansımaymungiller ailesindendir. Memeli bir hayvandır. Bataklık ormanlarında ve ağaların tepesinde yaşarlar. Saldırgan değillerdir. Gruplar halinde yaşarlar. Bacakları çarpık, kolları çok uzundur. İyi bir tırmanıcıdır.

Ornitorenk: Gagalımemeligillerdendir. Yaşayan tek türdür. Avusturalya ve Tanzanya nehirlerinde yaşarlar. Vücudunda sık siyah tüyler bulunur. Tavşan büyüklüğündedir. Gagası ördek gagasına benzer. Yumurtlar. Yavrularını sütle besler.

Otari: Yeleli deniz aslanı olarak bilinir. Bir fok çeşididir. Soğuk sularda yaşarlar. İri vücutlu, kulakları belirgin, uzun boyunlu, yüzgeçleri üzerinde hareket eden bir hayvandır. Perde ayaklı bir memelidir. Birkaç dişiyle birlikte yaşarlar. Aileleri için kavga ederler.

Orkinos, Ton balığı olarak da bilinir, uskumrugiller (Scombridae) familyasından Thunnus, Euthynnus ve Katsuwonus cinslerini oluşturan boyu 5-6 metre, ağırlığı 900 kilograma ulaşabilen göçmen balık türlerine verilen ad.

Oselo (Leopardus pardalis), kedigiller familyasının Leopardus cinsine ait türdür. Meksika, Güney Amerika ve Orta Amerika'da yaşayan bu türün uzunluğu kuyruğu ile birlikte 130 cm'yi bulur.

1219
571
102
37
20
38
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum