Okulunuzda cam, metal, plastik, pil ve kâğıt gibi atıkları değerlendirmek için neler yapabilirsiniz

Okulunuzda cam, metal, plastik, pil ve kâğıt gibi atıkları değerlendirmek için neler yapabilirsiniz
Okulunuzda cam, metal, plastik, pil ve kâğıt gibi atıkları değerlendirmek için neler yapabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okulumuzda bir çok çöp kutusu vardır. Bütün çöplerimizi bir çöp kutusuna atmaktayız. Okulumuzda cam, metal,plastik, pil ve kağıt gibi atıkları farklı kutulara atarsak bunları geri dönüşüm sayesinde tekrar kullanma imkanımız olur. Geri dönüşüme atılan kağıtlar tekrar işlenerek temiz bir kağıt haline gelebilir.

Geri dönüşüm kutuları içleri atılan atıkların aynı maddelerden olması geri dönüşüm etkinliğini kolaylaştırır. Mesela bir çöp kutusunun içinde sadece plastik atıklar varsa bu atıklar tek seferde fabrikalarda işlenebilir ve tekrar kullanılabilir bir ürün haline getirilebilir.

10
207
3
9
8
9
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.