Papa’nın Haçlı Seferleri’ne katılanların mallarını kilise kontrolüne bırakmasını istemesinin gerekçeleri

Papa’nın Haçlı Seferleri’ne katılanların mallarını kilise kontrolüne bırakmasını istemesinin gerekçeleri
Papa’nın Haçlı Seferleri’ne katılanların mallarını kilise kontrolüne bırakmasını istemesinin gerekçeleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kiliseyi Ekonomik Olarak Güçlendirmek ve Ölenlerin Mallarına Sahip Olmak

O dönemde zaten kiliseler halka çok yüksek vergiler uyguluyor ve halk fakirlik içinde yaşıyordu. Sefere giden askerlerin büyük çoğunluğunun geri dönemeyeceğini bilen kilise, askerlere mallarını kiliseye bıraktırmış böylece dönemeyenlerin mallarına sahip olup ekonomik gücünü artırmak istemişti. Ki öylede oldu. Ölen 500 bini aşkın haçlının malları kiliseye kaldı.

Sefere Gidenleri Kiliseye Bağlı Tutmak ve İsyanı Önlemek

Haçlı Seferlerinin kilise altında yapılmasının sebebi Hristiyan dünyasını bir araya toplamaktı. Fakat bu tek başına yeterli değildi. Sefere giden haçlıları kiliseye bağlamak için mallarını kilise kontrolüne bıraktılar. Böylece askerlerde kilise kontrolünden çıkmamış olacaktı. Ayrıca herhangi bir başarısızlık durumunda da isyana kalkışmamaları için mallarını kontrol altında tutmaları önemliydi. Zaten seferler sonunda halk kiliseye olan güvenini yitirmiştir.

23
35
3
1
1
1
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.