Namaz ne demektir, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) namaz ibadetine verdiği önemi anlatınız

Namaz ne demektir, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) namaz ibadetine verdiği önemi anlatınız
Namaz ne demektir, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) namaz ibadetine verdiği önem hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz dinin direğidir demiştir. Namaz İslam’ın yarısıdır. Namazsız İslam olmaz demiştir. Bir Müslümanın İslam dinine mensup olduğunun en açık göstergesi riyadan uzak bir namazdır.

Kur‘an; büyük bir ibadet olan namazın hikmet ve muhtevasına dair onlarca ayette çeşitli vurgular yaparken, Hz. Peygamber‘de (sav) dinin direği, müminin miracı, gözümün nuru ve cennetin anahtarı diyerek, bu önemli ibadete dikkat çekmektedir. Allah Resulü (sav) sözleriyle din binasının direği olan namazın önemini dile getirdiği gibi, hayatı ile de, namaz namaz diye inleyerek ümmetinin de bu muhteşem ibadete hak ettiği önemi vermeleri için elinden geleni yapmıştır.

2092
1419
757
775
754
776
1105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum