Peygamberimizin (s.a.v) çocukken öksüz ve yetim kalması, daha sonraki yıllarda onun davranışlarını nasıl etkilemiş olabilir

Peygamberimizin (s.a.v) çocukken öksüz ve yetim kalması, daha sonraki yıllarda onun davranışlarını nasıl etkilemiş olabilir
Peygamberimizin (s.a.v) çocukken öksüz ve yetim kalması, daha sonraki yıllarda onun davranışlarını nasıl etkilemiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber efendimizin daha doğmadan babasını ve küçük yaşta annesini kaybetmesi davranışlarını kötü yönde etkilememiştir. O her zaman dürüst, akıllı bir çocuk olarak yetiştirilmiş, diğer aile büyükleri ona iyi bakmıştı. Peygamber efendimiz çocukluğunda ya da yetişkinliğinde her zaman iyimser, kötülüğe bile iyilikle karşılık veren birisiydi. Doğru konuşur peygamber olmadan önce bile yalan söylemez, emanete sahip çıkar, asla hıyanet etmezdi.

Daha kolay hayata uyum sağlamıştır. Yalnızlığa alışmıştır. Diğer yetimlere saygıyla yaklaşmayı anlamıştır. Yetimliğin zorluğunu anlamıştır. Sorumluluk almayı anlamıştır.

Onun davranışlarında çok değişiklik yaratmasa da onun yüreğinde her zaman için anne ve baba özlemi hep sıcaklığını korumuştur. O çok sevdiği annesinin aziz hatırasını her zaman yüreğinde taşımış biriydi.

9
2
7
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.