Radyasyon nedir, radyasyon yayan araçlara örnek veriniz

Radyasyon nedir, radyasyon yayan araçlara örnek veriniz
Radyasyon nedir, radyasyon yayan araçlara örnek veriniz, çevrenizde radyasyon yaydığını düşündüğünüz araçlar var mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Radyasyon nedir

Eğer herhangi bir maddenin atom çekirdeğindeki nötronların sayısı proton sayısından fazla ise çekirdekte kararsızlık oluşur ve fazla nötronlar parçalanır. Bu parçalanma sırasında ortaya alfa, beta, gama adı verilen ve çıplak gözle görülmeyen ışınlar çıkar. Bu ışınlara “radyasyon” denir.

Radyasyon, dalga, parçacık veya foton olarak adlandırılan enerji paketleri ile yayılan enerjidir ve daima doğada var olan, birlikte yaşadığımız bir olgudur. Radyasyon yayan cihazlar denilince akla ilk etapta bilgisayarlı tomografi, anjiyografi ve mamografi cihazları gelir. Cep telefonlarının radyasyon yaydığını kesinlikle duymuşsunuzdur, bununla birlikte; elektrikli süpürge, tost makinası, ütü, mikser ampul buzdolabı, saç kurutma makinesi, çamaşır makinesi, televizyon ve ekmek kızartma makinesi ve rondo gibi tüm küçük mutfak aletleri ve elektrikli ev aletleri elektro manyetik radyasyon yayan cihazlar grubuna girmektedir.

7
5
3
6
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.