Rüzgar eken fırtına biçer atasözünün anlamı

Rüzgar eken fırtına biçer atasözünün anlamı
Rüzgar eken fırtına biçer anlamı, tepki çekecek bir iş yapan kimse sert tepkilerle karşılaşır. Etrafında bulunanlara her zaman kötülük yapan kimseler sonunda mutlaka büyük kötülüklerle karşılaşırlar.

Başkalarının kötülüğüne çalışan kişi, gün gelir kendi kötülükleri arasında boğulur. Buna karşın iyilik yapan, daha iyisiyle karşılaşır. Davranışlarında kural tanımayan, insafsız kişilerin karşısına daha insafsız birileri çıkabilir. Bu durumda olanlar kendi yaptıklarının cezasını çok kötü biçimde öderler.

Kötülük tohumu eken kişilerin bu hareketlerine karşılık daha kötü durumlara düşmelerinin mukadder olduğunu vurgulamak için söylenir.

Rüzgar eken fırtına biçer anlamı şu şekilde :

Etrafında bulunanlara her zaman kötülük yapan kimseler sonunda mutlaka büyük kötülüklerle karşılaşırlar. Bir sözün, bir eylemin nasıl bir sonuç doğuracağını önceden hesap edilmelidir. Herkesin zarar görmesine yol açacak işler yapan kimse, çok sert tepkilerle karşılaşır ve sonunda en büyük zarara kendisi uğrar.

Etiketler :
16
44
30
12
14
269
201
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum