Ş harfi ile başlayan eşyalar nelerdir

Ş harfi ile başlayan eşyalar nelerdir
Ş ile eşya, Ş harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi Ş olan eşyalar nesneler listesi. Ş ile başlayan eşya isimleri hangileridir, Ş ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki Ş harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte Ş harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

Ş Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Şablon
  • Şahmerdan
  • Şalvar
  • Şamdan
  • Şampuan
  • Şapka
  • Şaraplık
  • Şarj aleti
  • Şekerlik
  • Şemsiye
  • Şezlong
  • Şifonyer
  • Şişe
  • Şnorkel
  • Şofben
  • Şort
  • Şömine

Baş harfi Ş olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Şablon: Üzerindeki harf ve şekillerin çevre çizgileri kalem ucu girecek biçimde oyuk olan, bu çizgilerden kalemle istenilen biçim elde edilen, metal veya plastikten cetvel.

Şahmerdan: Vurucu ağırlığın, mekanik olarak yükselmesi ve düşmesi sonucu dövme işlemi yapan makine.

Şal: Kadınların omuzlarını örtmek için kullandıkları geniş atkı

Şalter: Anahtar. Devre kesici olarak da bilinen şalterlerin, en önemli fonksiyonu devreyi açma-kapama işlemlerinin yanı sıra, olası kısa devre ve aşırı yük durumlarında koruma sağlamak amacıyla anahtarlama yapmasıdır.

Şalvar: Genellikle ağı çok bol olan, bele bir uçkurla bağlanan, geniş bir pantolon türü, genellikle ağı çok bol olan, bele bir uçkurla bağlanan geniş bir tür pantolondur. Özellikle Adana'dan başlayıp Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar olan bölgede sıkça giyilen yöresel giysi türüdür. Şalvar bol olduğundan bağ bahçe ve tarlada çalışanlar için uygundur.

Şamandıra: Halkalarına tekne bağlamak için limanda demirlenmiş olan, içi boş, her yanı kapalı, çoğunlukla metalden yapılan fıçı vb., yüzer top

Şamdan: Üzerine kandil, mum veya herhangi bir ışık kaynağı konulan yüksek tabla, mumluk

Şampuan: Çoğunlukla saç yıkamakta kullanılan, kokulu ve bol köpüklü bir tür sıvı sabun, kimya endüstrisinin bir ürünü olmakla beraber doğal kozmetik firmaları tarafından da üretilmektedir. Çoğunlukla kremsi ya da akıcı bir yapıya sahip olup, genellikle yapılarında koku verici olarak çeşitli parfümler bulundurmaktadırlar.

Şanzıman: Motorlu taşıtlarda motorun yükünü azaltarak güç aktarma organlarına veren, arabanın istenen hızda hareket etmesini sağlayan dişliler topluluğu.

Şapka: Keçe, hasır, kumaş, ip vb. ile yapılan başlık, başa giyilen veya takılan, pek çok farklı türü olan aksesuar. Başı sıcaktan, soğuktan veya yağıştan korumak amacıyla, dinî bir gereklilik olarak ya da sadece süs eşyası olarak giyilir. Wikimedia Commons'ta Şapka ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.

Şarj aleti: Telefon vb. cihazlara yğkleme yapmaya yarayan alet.

Şekerlik: Şeker konulan kap.

Şemsiye: Bir sapın üzerinde esnek tellere gerilmiş, açılıp kapanabilen, yağmur ve güneşten korunmak için kullanılan, su geçirmez kumaştan yapılmış taşınabilir eşya

Şezlong: Üzerine uzanılabilecek biçimde ayarlanan, döşeme yerine bez gerilen bir tür taşınabilir koltuk

Şırınga: Enjektör, bir tüp, tüpün içerisinde hareket eden bir piston ve ince bir ağızlıktan meydana gelen, gaz ve sıvıları basınçla içine emerek ince bir hat halinde püskürten cihaz. Ucuna iğne takılmış şırınga kısaca iğne olarak adlandırılır.

Şifonyer: Çekmecelerine çamaşır konulan dolap, çamaşır koymak için kullanılan, genellikle dört ya da beş çekmeceli olan ve tamamı üst üste çekmecelerden oluşan yatak odası mobilyası.

Şilte: Üstünde oturulan, yatılan, içi yünle, pamukla doldurulmuş döşek

Şimendifer: Tren, raylar üzerinde bir ya da birkaç lokomotif tarafından çekilen veya itilen vagonlardan oluşan ulaşım aracı. Tren, dünyada ilk kez 1800'lü yılların başında, İngiltere'de kullanılmaya başlanmıştır.

Şiraze: Ciltçilikte, kitap yapraklarını düzgün tutmaya yarayan ince örülmüş şerit.

Şiş: Bir ucu sivri, demir veya ağaçtan, bazen silah gibi kullanılabilen ince uzun çubuk.

Şişe: İçerisine sıvı konulan, cam veya plastikten yapılmış, dar ağızlı uzun kap, ağzı gövdesinden daha dar olan, genellikle plastik, alüminyum veya camdan imal edilen taşıyıcı kap. Şişeler daha çok, sıvı maddeleri taşımak veya saklamak için kullanılır. Su, süt, her türlü içecek maddesi, benzin, ilaç, mürekkep gibi günlük hayatta sık kullanılan maddeler şişe içinde muhafaza edilir.

Şofben: Gaz veya elektrikle çalışarak sıcak su sağlayan araç

Şort: Paçaları dizlerin yukarısında olan kısa pantolon

Şömine: Odalarda, genellikle duvar kenarlarında tuğla veya taştan yapılmış, bacası olan yer, evlerin salonlarında bulunan, içinde ateş yakılan, genellikle duvar kenarında tuğla veya taştan yapılan, önü açık ve bacası olan bir tür ocaktır.

Şövale: Ressam sehpası, Çizim sehpası ya da şövale genelde tahta ya da metalden yapılan, çalışma sırasında çizerin desenini oturtarak sabitleyebileceği bir eşya.

73
333
34
105
106
103
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.