Sâd Suresi, 26. ayeti de dikkate alarak adaletli olmanın bireysel ve toplumsal açıdan faydaları

Sâd Suresi, 26. ayeti de dikkate alarak adaletli olmanın bireysel ve toplumsal açıdan faydaları
Sâd Suresi, 26. ayeti de dikkate alarak adaletli olmanın bireysel ve toplumsal açıdan niçin gerekli olduğunu yorumlayalım bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Ey Davud! Biz seni yeryüzünde halife yaptık; onun için insanlar arasında adaletle hükmet; nefsinin isteklerine uyma, sonra (nefsin) seni Allah’ın yolundan saptırır.” (Sâd Suresi, 26. ayet.)
Yukarıdaki ayeti de dikkate alarak adaletli olmanın bireysel ve toplumsal açıdan niçin gerekli olduğunu yorumlayalım.

Bireysel ve toplumsal açında önemlidir. Çünkü adalet duygusunun olmadığı yerde haksızlık ve kargaşa olur.

Adaletin toplumsal olarak sağlanması insanlar arasında dirlik ve düzenin var olması açısından çok önemli bir yerdedir. Adaletin toplum için sağlanması devlet tarafından gerçekleştirilir. Devlet; bireylerin şahsi olarak birbirleriyle yada ticari bağlamda kurumsal işletmelerin bir diğeriyle anlaşmazlığa düştüğü durumlarda oluşan çıkar çatışmalarını ve sorunları adalet sisteminde yer alan hukuk ve yasalar sayesinde çözer. Adaletin toplumsal açıdan önemini kavrayan ülkelerde hiç bir birey yada zümre bir diğerine zulmedemez. Adalet sağlandığında toplumda hak ve özgürlükler konusunda hakka uygun olarak denge sağlanmış olur. Bu sayede toplum bireyleri huzur içinde yaşamlarını devam ettirirler. Bireyler haksızlığa uğradığında insaflı ve doğru dürüst bir yaklaşımla adalet sağlanarak bireylerin hakkı gözetilmiş olur.

62
0
20
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.