Sağlık, varlıktan yeğdir atasözünün anlamı nedir

Sağlık, varlıktan yeğdir atasözünün anlamı nedir
Sağlık, varlıktan yeğdir anlamı nedir, sağlık, varlıktan yeğdir ne demektir, sağlık, varlıktan yeğdir atasözünü kısaca açıklayınız bu konu hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlık, varlıktan yeğdir anlamı şu şekilde :

Vücudun hasta olmaması, vücut esenliği her şeyden önemlidir. Çünkü bir şeyin tadını alabilmek, bir şeyden gerektiği gibi yararlanabilmek için sağlıklı olmak şarttır. Her şeyiniz var, ama ondan istifade edecek durumunuz yok. Neye yarar?

İnsan için en büyük nimet sağlık ve afiyettir. Herşey sağlıkla mümkündür. Bunun için sağlıktan büyük zenginlik olmaz. Sağlık olmazsa varlık neye yarar? İnsan için en büyük zenginlik sağlıktır. Sağlıklı olduğumuz zaman işlerimizi daha iyi yapar ve o işten zevk alırız. Hastalandığımızda ise hiçbir şeyden zevk almaz oluruz; zenginliğimizin bile hiçbir değer taşımadığını görürüz.

Bir insan için en büyük zenginlik sağlıktır. Vücudun sağlığı, vücut esenliği her şeyden önemlidir. Çünkü bir şeyin tadını alabilmek, bir şeyden gerektiği gibi yararlanabilmek için sağlıklı olmak şarttır. Ayrıca, insan sağlıklı oldukça varlık elde edebilir ya da varlığını artırabilir. Bu bakımdan insan, sağlığına dikkat etmelidir.

432
630
428
429
425
444
619
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.