Sagu türünün ortaya çıkması ve çeşitlenmesinde etkili olan unsurları belirtiniz

Sagu türünün ortaya çıkması ve çeşitlenmesinde etkili olan unsurları belirtiniz
Sagu türünün ortaya çıkması ve çeşitlenmesinde etkili olan unsurları konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sagu türünün ortaya çıkması ve çeşitlenmesine etki eden faktörler, teknolojik ilerlemeler, değişen toplumsal normlar, bağımsızlık ve kişisel gelişim arayışı, özgürlük ve esneklik arayışı, sosyal medya etkisi, özel ilgi alanları ve ihtiyaçlar gibi etkenlerden oluşur.

Sagu İslamiyet Öncesi Türklerde, yuğ isimli cenaze törenlerinde ortaya çıkmıştır. Sagu İslamiyet öncesi Sözlü Edebiyat Dönemi’nde kopuz eşliğinde ölen kişinin yiğitlik, cömertlik, iyilikseverlik gibi erdemlerinin yas ve acı duyguları ile dile getirildiği şiirlerdir. Sagu söyleme geleneği İslamiyet’ten sonraki dönemde de farklı adlarla devam etmiştir. Sagu; halk edebiyatında “ağıt“ divan edebiyatında ise “mersiye“ adını almıştır.

3
0
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.