Sekülerizm nedir, İslam’ın sekülerizme bakışı nasıldır

Sekülerizm nedir, İslam’ın sekülerizme bakışı nasıldır
Sekülerizm nedir, Sekülerizmi tanımlayıp İslam’ın sekülerizme nasıl baktığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sekülerizm veya sekülarizm; toplumda ahiretten ve diğer dinî, ruhanî meselelerden ziyade dünya hayatına odaklanılması yönündeki hareket. TDK, sekülerizm kavramına karşılık olarak dünyacılık sözcüğünü önermiştir.

Sekülarizm sözcüğü, Latincede dünya, yüzyıl, nesil anlamlarında kullanılan seculum kelimesinden türetilmiş bir kavramdır. Sekülarizm; bireyin toplumsal yaşamında, duygu ve düşüncelerinde dinin etkisinin tamamen silinmesi gerektiğini savunan felsefi düşüncedir. Türkçe anlamı itibarıyla sekülerleşme, dünyevilik, dünyevileşme, beşerîleşme demektir.

Sekülarizm, insanın ahireti tamamen düşüncesinden çıkarmasını, sadece dünya hayatına önem vermesini ve dünyadaki hayata odaklanarak yaşamasını öngörür. İnsanın; düşüncelerinde, davranışlarında, yaşamının her alanında dinî inançlarının etkisinin hiç olmaması gerektiğini belirtir.

Sekülarizme göre din ve dinî değerler tamamen hayatın dışına itilmeli; hayat, sadece bu dünyaya odaklanılarak yaşanmalıdır. İnsan; aşkın olanla, metafizik âlem ve düşüncelerle, öte dünya ile bağını tümüyle koparmalıdır. Hayatını dinî referanslara göre yönlendirmemelidir.

8
102
1
102
3
1
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.