Semt pazarında yakınınızdaki bir esnafın sesini duyabilirken uzağınızdaki esnafın sesini duyamamanızın sebebi nedir

Semt pazarında yakınınızdaki bir esnafın sesini duyabilirken uzağınızdaki esnafın sesini duyamamanızın sebebi nedir
Semt pazarında yakınınızdaki bir esnafın sesini duyabilirkenuzağınızdaki esnafın sesini duyamamanızın sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Semt pazarları gürültülü alanlar olarak bilinir. Esnaflar pazara getirdiği mallarını satmak için müşterilerin dikkatini çekmek adına bağırırlar. Yüksek sesle en şiddetli bir şekilde mallarının tanıtımını yaparlar ve mallarını överler.

Pazarda yakınımızda olan esnafın sesini duyarız fakat uzaktaki esnafın sesini duymayız. Bu ses kaynağı ile ilgili olarak sesin şiddetine bağlı olarak değişmektedir.

Semt pazarında yakımızdaki bir esnafın sesini rahatlıkla duyarız. Çünkü, ses kaynağına yakın olduğumuzda sesi rahatça duyabiliriz. Ancak, uzağımızdaki esnafın sesini duymakta zorluk çekeriz. Bunun sebebi ses kaynağından uzaklaştıkça, esnaftan gelen sesin şiddetinin azalmasıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.