10. Sınıf Biryay Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 243 Cevapları

10. Sınıf Biryay Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Sayfa 243 Metni Anlama ve Çözümleme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Metni Anlama ve Çözümleme

1. Okuduğunuz I. haber metnini 5N 1K kuralına göre aşağıdaki tabloda değerlendiriniz.

Kim? ➜ Gazi Ali Uysal ve Özcan Özşan.
Ne? ➜ Zeytin Dalı Harekâtı.
Nasıl? ➜ Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında yaralanan ve Türkiye’ye getirilen 2 askerin hastanede yan yana yattıkları sedyelerden birbirlerinin elini tutması.
Neden? ➜ Roketin şarapnel parçalarıyla duvar parçalarının askerlerin vücuduna isabet etmesi.
Nerede? ➜ Hastane.
Ne zaman? ➜ 09.02.2018.

2. I ve II. haberdeki görsellerin haber içeriğiyle uyumunu değerlendiriniz. Verilen mesajı yansıtıp yansıtmadığını belirleyiniz.

Cevap: Görselleri haber içeriğiyle uyumludur. Görseller verilmek istenen mesajı tam olarak yansıtmıştır çünkü haberin içeriğiyle uyumludur.

3. II. haberdeki bilgi ve yorumları tespit ederek yazınız.

Bilgi: E-devlette alt-üst soy bilgisi sorgulama bölümünün açılması.
Yorum: Vatandaşların portala hücum etmesi.

4. Okuduğunuz I. haber metninde Gazi Ali Uysal’ın davranışını değerlendiriniz. Siz olsaydınız nasıl davranırdınız?

Cevap: Ben Gazi Ali Uysal’ın yerinde olsaydım aynı şekilde davranırdım. Silah arkadaşım olan Özcan Özşan’ın her zaman yanında olarak ona destek olurdum.

5. Okuduğunuz II. haber metninde sunulan hizmetin sistemi kitlenmesine neden olan olay nedir? Sizce bu uygulamaya bu kadar ilgi gösterilmesinin nedeni nedir?

Cevap: Sunulan hizmetin insanların ilgisini çekmesi ve sadece e-devlet üzerinden bakılması sebebiyle sistem kilitlenmiştir. İnsanlar alt-üst soy bilgisini, atasını, dedesini merak ettiği için bu kadar ilgi gösterilmiştir.

6. Okuduğunuz haberlerin doğruluğunu nasıl tespit edersiniz? Açıklayınız.

Cevap: Bu haberlerin hangi medya organı, gazete tarafından yazıldığına bakarım. Daha sonra bu haberlerin başka gazete ve televizyonlarda nasıl ele alındığını karşılaştırırım. Topladığım veriler sonucunda ise haberlerin doğruluğunu tespit etmiş olurum.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri