10. Sınıf Meb Din Kültürü Kitabı Sayfa 30 Cevapları

10. Sınıf Din Kültürü Sayfa 30 Çıkış Kartı cevapları: Allah-Âlem ilişkisi konusunda öğrenilen üç şey, ilginç bulunan iki nokta ve öğretmene yöneltilen bir soru.

10. Sınıf Din Kültürü Sayfa 30 Cevapları | Allah-Âlem İlişkisi Çıkış Kartı

Öğrendiğim üç şey

  1. Allah âlemi yoktan var etmiş ve onu sürekli düzen içinde tutmaktadır.
  2. Âlemdeki her şey Allah’ın kudret ve hikmetine işaret eder.
  3. İnsan, âleme bakarak Allah’ın varlığını ve birliğini daha iyi anlayabilir.

Bana ilginç gelen iki şey

  1. Âlemin bir kitap gibi okunabileceği ve Allah’ın sanatını gösterdiği gerçeği.
  2. Âlemdeki küçücük bir varlığın bile Allah’ın büyüklüğünü hatırlatması.

Öğretmenime sormak istediğim bir soru

  1. Allah-âlem ilişkisini en güzel anlatan ayet veya hadis hangisidir?


Konuya Başlarken

Soru: Karekoddaki İsrâ Suresi 36. ayet ve Mülk Suresi 23. ayetlerini dinleyiniz. İlgili ayetlerin anlamlarını okuyarak verilmek istenen mesajları arkadaşlarınızla paylaşınız.

İsrâ Suresi 36. ayette, bilgi sahibi olunmayan şeyin peşine düşülmemesi gerektiği vurgulanmaktadır. İnsan kulak, göz ve kalp gibi organlarıyla edindiği bilgiden Allah’a karşı sorumludur.

Mülk Suresi 23. ayette ise insana işitme, görme ve kalp gibi nimetlerin Allah tarafından verildiği hatırlatılmaktadır. Bu nimetler sayesinde insan doğru bilgiye ulaşmalı ve onları sorumluluk bilinciyle kullanmalıdır.

Özet Mesaj:

Kur’an, bilgiye değer verilmesini, doğruluğu kesin olmayan bilgilere itibar edilmemesini ve Allah’ın insana verdiği duyuların doğru yolda kullanılmasını öğütlemektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri