10. Sınıf MEB Siyer Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları - 3. Ara Değerlendirme

10. Sınıf MEB Siyer Sayfa 34 cevaplarında Hz. Muhammed’in (sav) soyu, çocukluk dönemi, ailesi ve gençlik yıllarına ilişkin boşluk doldurma soruları cevaplanıyor.

10. Sınıf MEB Siyer Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları - 3. Ara Değerlendirme


10. Sınıf MEB Siyer Sayfa 34 Cevapları

3. ARA DEĞERLENDİRME

Soru 1: Hz. Peygamber'in soyu Hz. İsmail'in soyundan gelen ............... koluna dayanmaktadır.
Cevap: Adnani

Soru 2: Peygamberimizin annesi Amine, Kureyş kabilesinin ............... koluna mensuptur.
Cevap: Zühreoğulları

Soru 3: Peygamberimiz çocukluğunun ilk dört yılını ............... yurdunda geçirmiştir.
Cevap: Sadoğulları

Soru 4: Hz. Peygamber'in ilk oğluna ............... adı verilmiştir.
Cevap: Kasım

Soru 5: Hz. Muhammed (sav) ............... yaşındayken amcası Ebu Talib'in evinde yaşamaya başlamıştır.
Cevap: Sekiz

Soru 6: Peygamberimizin annesiyle birlikte gerçekleştirdiği Medine ziyaretinde onlara ............... eşlik etmiştir.
Cevap: Ümmü Eymen (ra)

Soru 7: Hz. Peygamber'in yengesi ............... ona yıllar boyunca annelik yapmıştır.
Cevap: Fatıma binti Esed

Soru 8: Hz. Peygamber'e gençliğinde "güvenilir" anlamına gelen ............... unvanı verilmiştir.
Cevap: el-Emin

Soru 9: Peygamber Efendimiz ilk evliliğini ............... ile yapmıştır.
Cevap: Hz. Hatice

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri