12. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Ordinat Yayınları

12. Sınıf Ordinat Yayınları Edebiyat Ders Kitabı Sayfa 201 Hazırlık Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK

1. Tiyatro için “insanı insanla, insan için; insanı insana, insanla anlatan sanattır.” tanımı yapılmıştır. Bu tanımdan hareketle tiyatronun resim, müzik, dans gibi sanatlardan nasıl yararlandığını açıklayınız.

Tiyatro, görsel, işitsel ve duygusal unsurları kullanarak insanı ve yaşamı sahnede anlatan bir sanattır.

  • Tiyatro, insanı insanla anlatan bir sanattır.
  • Resim, müzik ve dans gibi sanat dallarından yararlanır.
  • Sahne dekorları, kostümler, müzik ve dans oyunu daha etkili kılar.

2. “Adalet herkese eşit davranmak değil haklıya hak ettiğini vermektir.” sözünü sınıfta tartışınız.
Adalet, herkese eşit davranmak değil, haklıya hak ettiğini vermektir. Bu söz, adaletin içeriğini ve uygulanma biçimini vurgular.

“Adalet herkese eşit davranmak değil haklıya hak ettiğini vermektir” sözü, ünlü filozof Platon tarafından kullanılmıştır. Bu söz, Platon’un “The Republic” (Respublik) adlı eserinde yer almaktadır ve adaletin ne olduğu ve nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda bir görüşünü ifade etmektedir.

Platon, adaletin insanlar arasında dengenin sağlanması olduğunu ve bu dengenin sağlanmasının herkese eşit davranılmasıyla gerçekleştirilebileceğini düşünmektedir. Ancak, Platon’a göre, adaletin gerçek anlamı, haklı olanın hak ettiğini almasıdır. Yani, haklı olan kişinin hak ettiği şeyleri alması, adaletin gerçekleştiği anlamına gelir.

Bu söz, günümüzde de hala geçerliliğini koruyan bir düşüncenin özetidir ve adaletin ne olduğu ve nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda insanlar arasında hala tartışılan bir konudur.

3. 1923’ten günümüze Türk tiyatrosunda işlenen temalarla ilgili bir araştırma yapınız (1. etkinliğe yöneliktir.).
Cevap
: 1923'ten günümüze Türk tiyatrosunda işlenen temalar arasında milli değerler, modernizasyon, kadın hakları, toplumsal değişim ve politik olaylar öne çıkar. Bu temalar, dönemin toplumsal ve kültürel yapısını yansıtır ve tiyatronun toplumsal etkisini gösterir.

  • 1923'ten günümüze birçok farklı temayı işlemiştir.
  • Siyasi ve sosyal koşullar temaları etkilemiştir.
  • Ulusal ve evrensel temalara farklı yaklaşımlar olmuştur.
  • Araştırma bu temaların çeşitliliğini ve değişimini gösterecektir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri