2023 Eyüpoğlu Eğitim Kurumları DBS Sınav Sonuçları

Eyüpoğlu Eğitim Kurumları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Düzey Belirleme Sınavı 16 Şubat 2023 Perşembe günü yapılacak.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Düzey Belirleme Sınavına İlişkin Bilgiler

Detaylı bilgilerin yer aldığı Düzey Belirleme Sınavı (DBS) kitapçığı ön kayıt formu doldurulduktan sonra mail adresinize gönderilecektir.

  • Anaokuluna, ilkokul hazırlık, 1, 2 ve 3. sınıflara başlayacak öğrenciler için “Öğrenci Tanıma Görüşmeleri” gerçekleştirilir. Bu görüşmeler yüz yüze yapılır.
  • İlkokul 4., ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflara “Düzey Belirleme Sınavı” (DBS) ile öğrenci alınır. Düzey Belirleme Sınavı (DBS) yüz yüze gerçekleşecektir. İl dışı veya yurt dışından başvuran aday öğrenciler sınava online olarak katılabilirler.
  • Eyüboğlu Koleji ve Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi Hazırlık sınıfına, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan “Liselere Geçiş Sınavı” (LGS) veya “Eyüboğlu Eğitim Kurumları Lise Kabul Sınavı” sonucuna göre öğrenci alınır.
  • Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi ara sınıflarına başlayacak öğrenciler kontenjan olması halinde Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ile alınır. Ön kayıt formu doldurulduktan sonra okul idarecilerimiz sizlerle iletişime geçecektir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 4, 5, 6 ve 7. sınıflara başlayacak öğrenciler için Düzey Belirleme Sınav Takvimi aşağıda belirtilmiştir.

TarihSeviyeSınav Uygulama ŞekliSon Başvuru Tarihi
18 Şubat 2023
Saat 10.00
3. sınıftan 4. sınıfa
4. sınıftan 5. sınıfa
5. sınıftan 6. sınıfa
6. sınıftan 7. sınıfa
Yüz yüze16 Şubat 2023
25-26 Şubat 2023*
Saat 10.00
3. sınıftan 4. sınıfa
4. sınıftan 5. sınıfa
5. sınıftan 6. sınıfa
6. sınıftan 7. sınıfa
Online23 Şubat 2023

*İl dışı veya yurt dışından başvuran aday öğrenciler Düzey Belirleme Sınavına online olarak katılabilirler. Online Sınavlar;

  • Öğrencinin ekran karşısında bulunacağı süre göz önünde bulundurularak iki güne tanımlanmıştır.
  • Her aday öğrenci ile bireysel olarak yapılacaktır.

Online sınav yönergesi ve sınava yönelik bilgiler sınavdan önce veli ve aday öğrenci ile detaylı olarak paylaşılacaktır.

İngilizce sözlü sınavlar online ya da yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Bireysel randevular için okul idaresi sizlerle iletişime geçecektir.

DÜZEY BELİRLEME SINAVINA (DBS) BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER:

  • Düzey Belirleme Sınavına (DBS) başvurmak için "Ön Kayıt Formu"nu doldurunuz.
  • DBS ücreti olan 1.000 TL, TÜRKİYE İŞ BANKASI IBAN: TR69 0006 4000 0011 3940 0319 70 numaralı RÜSTEM EYÜBOĞLU EĞİTİM KURUMLARI A.Ş hesabına Öğrencinin adı, soyadı, TC kimlik numarası ve açıklama kısmına “DBS Kayıt Ücreti” yazılarak yatırılır. Öğrencinin kayıt olması durumunda DBS kayıt ücreti eğitim ücretinden düşülür.
  • Sınava girecek olan öğrencilere ait banka dekontunun, vesikalık fotoğrafın www.eyuboglu.k12.tr/dbskayit linkinde yer alan forma yüklenmesi gerekmektedir.

Aday öğrencilerin sınava gelirken fotoğraflı kimlik belgesi veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları; kimlik belgesinde fotoğrafı bulunmayan ya da pasaportu olmayan aday öğrencilerin sınava gelirken okullarından alacakları fotoğraflı öğrenci belgesini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgiler Düzey Belirleme Sınavı (DBS) kitapçığında yer almaktadır. Kitapçığa, "Ön Kayıt Formu"nu doldurduktan sonra ulaşabilirsiniz.

Sınav tarihinden beş gün sonra www.eyuboglu.k12.tr adresinde öğrencinin kesin kayıt için hak kazanıp kazanmadığı duyurulur öğrencinin sınav puanı açıklanmaz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SINAV Haberleri