6. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 217 Cevapları

6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 217 Bul Bakalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BUL BAKALIM

1.  Yukarıda verilen tellerin dirençleri hakkında ne söyleyebiliriz? Açıklayınız.

Cevap: Maddelerin elektrik enerjisinin iletilmesine gösterdiği zorluk elektriksel direnç olarak ifade edilir. Bakır telin direnci alüminyum tele göre daha küçüktür.

2. Yukarıdaki 1, 2, ve 3 numaralı nikel-krom tellerin uzunluk ve dik kesit alanları verilmiştir. Buna göre aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

a) 1 ve 2 numaralı nikel-krom tellerin dirençlerini karşılaştınız. Bu karşılaştırmada neye dikkat ettiniz?

Cevap: 1 ve 2 numaralı tellerin dirençlerini karşılaştırdığım zaman 1. tel kısa ve kalın olduğu için direncin daha küçük, 2. tel uzun ve ince olduğu için direncin daha büyük olduğunu gördüm.

b) 2 ve 3 numaralı nikel-krom tellerin dirençlerini karşılaştınız. Bu karşılaştırmada neye dikkat ettiniz?

Cevap: 2 ve 3 numaralı nikel-krom telleri karşılaştırdığımda kalınlıklarına ve elektrik enerjisinin iletilmesine gösterdiği zorluğa dikkat ettim. 2. telin elektrik direncinin daha küçük olduğunu 3. telin ise elektrik direncinin daha büyük olduğunu gördüm.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Fen Bilimleri Haberleri