6. Sınıf MEB Sosyal Bilgiler 1. Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları 2026-2027, geçmişte insanların toplumsal sorunlara karşı kurduğu vakıfları ve günümüzde bireylerin çözüm sürecine nasıl katkı sağlayabileceğini incelemektedir.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Ders Kitabı Sayfa 39 Cevapları
Keşfedelim etkinliğinde israf, bulaşıcı hastalıklar ve afetler gibi sorunlara karşı kurulan vakıfların amaçları üzerinde durulmaktadır.
Keşfedelim - Toplumsal Sorunlara Çözüm Üreten Vakıflar
| Vakıf | Yer / Tarih | Amacı |
|---|---|---|
| İsrafı Önleyen Vakıf | İstanbul / 1613 | Artan yemeklerin değerlendirilerek hayvanlara verilmesini sağlamak. |
| Bulaşıcı Hastalıkları Tedavi Vakfı | Sivas / 1321 | Hastalığa yakalanan kişilerin tedavisine ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak. |
| Afet Sonrası Bakım ve Onarım Yapan Vakıf | İstanbul / 1549 | Deprem ve yangınlardan zarar gören yapıların bakım ve onarımını gerçekleştirmek. |
Soru: Toplumsal sorun olarak gördüğünüz durumlardan birine örnek veriniz. Bu sorunun çözümü için neler yapabileceğinizi yazınız. Örnek Cevap:
Toplumsal sorun: Gıda israfı.
Sorunun çözümü: İhtiyacımız kadar yiyecek satın alabilir, artan yemekleri doğru şekilde değerlendirebilir, kullanılabilir gıdaların çöpe atılmasını önleyebilir ve çevremizi israf konusunda bilinçlendirebiliriz.
KİTABIN TÜM CEVAPLARI
Bütün sayfalara ait cevapları 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları sayfasında inceleyebilirsiniz.