7. Sınıf Aydın Fen Bilimleri Sayfa 11 Cevapları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Aydın Yayıncılık 1. Ünite Güneş Sistemi ve Ötesi Sayfa 11, 1. Bölüm Uzay Araştırmaları Öğrendiklerimi Uygulayalım Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Aydın Yayıncılık 1. Ünite Güneş Sistemi ve Ötesi Sayfa 11, 1. Bölüm Uzay Araştırmaları Öğrendiklerimi Uygulayalım Etkinlik Soruları ve Cevapları

7. Sınıf Aydın Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 11 Cevabı

1. Aşağıda bazı, kavramların harfleri karışık olarak verilmiştir. Bu kavramları doğru bir şekilde kutu içlerine yazınız.

a. YAZU: UZAY
b. ZAUY IASDNOS: UZAY SONDASI
c. PESKOLET: TELESKOP
d. UYAZ ACIAR: UZAY ARACI
e. AYPAY DUYU: YAPAY UYDU
f. UYAZ KİGİEM: UZAY MEKİĞİ
g. ROTSANOM: ASTRONOM

2. Rasathane kurulma yerlerinin nasıl seçildiğini ve bu yerlerin taşıması gereken şartları aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

Astronomların, gökyüzü ile ilgili araştırma ve çalışmalarını yürüttükleri yerlere rasathane (gözlemevi) denir. Gözlemevleri, içinde bir ve daha fazla teleskobun, atölyelerin ve çalışma odalarının bulunduğu büyük binalardan oluşur. Optik gözlemevleri şehir ışıklarından uzakta, yüksek, az bulutlu ve havanın açık olduğu yerlerde kurulmalıdır. Teleskop kullanıldığı için ışık kirliliğinin ve hava kirliliğinin olmadığı yerler tercih edilir

3. Türkiye’nin uzaya gönderdiği uydulardan hâlâ aktif görevde olan uyduların isimlerini aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

Türksat 2A 2001 yılından beri haberleşme amaçlı görevine aktif olarak devam etmektedir.Türksat 3A 2008 yılından beri haberleşme amaçlı görevine aktif olarak devam etmektedir.

Göktürk-2 2012 yılından beri keşif uydusu olarak görevine devam etmektedir.
Türksat 4A 2014 yılından beri haberleşme amaçlı görevine aktif olarak devam etmektedir.
Türksat 4B 2015 yılından beri haberleşme amaçlı görevine devam etmektedir.
Göktürk-1 2016 yılından beri askerî istihbarat amaçlı görevine devam etmektedir.

4. Teleskop ile ilgili şemayı uygun bir şekilde doldurunuz.

Teleskop uzaydaki gezegenleri incelememizi sağlar.

Çeşitleri:

Mercekli teleskoplar
  • Aynalı teleskoplar
  • Hem aynalı hem mercekli teleskoplar
  • Schmidt-Cassegrain Türü
  • Maksutov-Cassegrain Türü
  • Schmid-Newtonian Türü

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri