7. Sınıf MEB Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları

7. Sınıf MEB Din Kültürü Sayfa 27 cevapları, Nasreddin Hoca fıkrasında ölüm ve dünya hayatının geçiciliğine dikkat çeken ifadenin ne anlatmak istediğini öğrenci seviyesinde açıklar.

7. Sınıf MEB Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları bölümünde öğrenciler, Nasreddin Hoca fıkrasından hareketle dünya hayatının geçiciliği ve ölüm gerçeği üzerine düşünmektedir.

7. Sınıf MEB Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları

Düşünüyorum

Soru: Altı çizili ifadede anlatılmak istenen düşünce nedir? Arkadaşlarınızla paylaşınız. Örnek Cevap 1: Bu ifadeyle insanın dünyada kalıcı olmadığı ve ölümün herkes için kaçınılmaz olduğu anlatılmaktadır.

Örnek Cevap 2: Fıkrada cenazenin gösterilmesi, insanın dünya hayatının bir gün sona ereceğini hatırlatmaktadır. Buradan dünyanın geçici olduğunu, ölümün hayatın bir gerçeği olduğunu ve insanın yaşadığı zamanı iyi davranışlarla değerlendirmesi gerektiğini anlayabiliriz.
KİTABIN TÜM CEVAPLARI

Bütün sayfalara ait açıklamalı cevapları 7. Sınıf MEB Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları sayfasında inceleyebilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri