Açlık sofuluğu bozar

Açlık sofuluğu bozar atasözünün anlamı, canlıların temel ihtiyacı açlık giderilmezse, ortaya çıkan açlık etkisiyle iyi huylu, dindar kimseler bile din dışı, ahlâk dışı işler yapmaya yönelebilir.

Açlık insanın gözünü döndüren bir durum olduğundan kişi bir an önce bu ihtiyacını karşılamak ve açlığını giderebilmek ister. Açlığın vermiş olduğu saldırganlıkla en ahlaklı ve dindar insanlar bile buna aldırış etmeden açlığa çözüm üretmek ister. Açlık bu iyi huylu insanları bile yoldan çıkartır.

İnsanoğlu aç kaldığında düzgün düşünemez, güzel ahlaklı kimseler bile aç kaldığında karnını doyurmak için kötülük yapabilir, onlar karınlarını doyurmaktan başka bir şey düşünmezler demektir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri