Ada bana, adayım sana

Ada bana, adayım sana atasözünün anlamı, sen bir kimse için fedakarlıkta bulunursan o da senin için fedakarlıkta bulunur.

İnsanlar birbirlerine fedakarlıkta bulunmadığında ya unutulurlar; yada zihinlerden silinirler. İyi kalpli, güvenilir, sözünün eri insanlara bir adım gitmeliyiz ki; onlarda bize gelsinler. Biz eğer gerekli durumlarda fedakarlık yapmazsak, onlarda bize yapmazlar.

Başkası için özveri ve fedakarlıkta bulunursan, o da senin için özveri ve fedakarlıkta bulunur. Normal şartlarda başkası için yakınlık gösterip, özveri ve fedakârlıkta bulunursan, o da senin için özveri ve fedakârlıkta bulunur, sana yakınlık gösterir.

Anafikir : Fedakarlık yaptıklarımızdan ancak fedakârlık bekleyebiliriz. Sen bir kimse için fedakârlıkta bulunursan o da senin için fedakârlıkta bulunur.

İleride başkalarının bizim için bir şeyler yapmalarını istiyorsak, zamanında bizim de onlara yardımcı olmamız gerekir. Her şey karşılıklıdır. Bir kimsenin, bizden beklediği bir yardımı zamanında esirgememişsek, onun bizim için fedakârlık yapmasını bekleyebiliriz. Bizden beklenen veya bizim yapabileceğimiz yardımı başlangıçta karşılık beklemeden yapmak daha büyük bir fazilettir. Böyle bir yardımın, fedakârlığın değeri daha büyük olur.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

Atasözleri Anlamları Haberleri