Ağaç, yaprağıyla gürler atasözünün anlamı nedir

Ağaç, yaprağıyla gürler atasözünün anlamı ve açıklaması nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağaç, yaprağıyla gürler atasözünün açıklaması ve anlamı:

Bir ağacı güzel gösteren, verimli kılan, canlı tutan yaprakları, çiçekleri ve meyveleridir. Varlığını ancak bunlarla kanıtlar. İnsanlar da böyledir. İnsan ailesi, çocukları, yakınları ve dostları ile bir bütün oluşturup varlık gösterebilir. Eğer bunlardan mahrum olursa yapraksız, çiçeksiz ve meyvesiz bir ağaç gibi kalır ortada; cansız, kurumuş gibi, güçsüz ve verimsizdir.

Ağaç yaprağıyla gürler atasözünün anlamı (TDK) nedir

İnsanlar bir konu ile ilgili mutsuz olurlarsa onu seven kişiler de mutsuz olur. Eğer bir konu ile ilgili sevinirlerse o zaman çevresinde onu seven insanlarda sevinir. Bu durum ağaç yaprağıyla gürler atasözü ile ifade edilmektedir. İnsanların yaşam boyu başarılı olabilmeleri çevrelerinde onu seven insanlardan yardım alması ve desteklenmesi ile olmaktadır.

Ağaç yaprağıyla gürler atasözünün cümle içinde kullanımı

Ailesinden nefret ediyordu, ama bilmiyordu ki ağaç yaprağıyla gürler. Bu cümlede kişinin başarılı olması için ailesinin desteğine ihtiyacı olduğundan bahsedilmektedir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri