Ahzâb suresi, 45-46. ayette tebliğde bulunan kişide olması gereken özellikler neler olabilir

Ahzâb suresi, 45-46. ayette tebliğde bulunan kişide olması gereken özellikler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Ey Peygamber! Biz seni gerçeğin bir temsilcisi, bir müjdeci ve uyarıcı, herkesi Allah’ın izniyle ona çağıran ve ışık saçan bir kandil konumunda gönderdik.” (Ahzâb suresi, 45-46. ayet.)
Yukarıdaki ayete göre tebliğde bulunan kişide olması gereken özellikler neler
olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ahzab Suresi 45-46. Ayetlerde verilen mesajlar, peygamberin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan ve O’na verilen görev ve sorumlulukların neler olduğunu anlatmaktadır. Buna karşın biz Müslümanlar, Peygamber hakkında ileri geri konuşanlara karşı, O’nun üstün ahlaklı ve meziyetli biri olduğunu anlatmakla mükellefiz. Peygamberimizi daha iyi tanımak ve hayattaki misyonunu incelemek için bolca hayatını okumalı ve okuduklarımızı da amellerimize dökerek ona olan bağlılık ve itaatimizi en iyi şekilde göstermekle mükellefiz. Ancak bu şekilde yaparsak Allah’ın rızasını kazanabilir ve vaat edilen cennetlere girebiliriz. Kısaca peygamberin özellikleri hakkında bilgi veren bu ayet, nasıl bir peygambere iman ettiğimizi de en net şekilde anlatmaktadır.

  • Kişileri İslamiyet'e davet için seçilmiş olan kişi iyi bir temsilci olmalıdır. Her davranışı ile insanlara örnek biri olmalıdır.
  • Davranışları, imanı ve bilgisi ile ışık saçmalı, karanlık toplumları İslamiyet'in ışığı ile aydınlatmalıdır.
  • İnsanlara İslam dinini mutluluk ve sevinç ile müjdelemelidir.
  • Kişileri Allah'a çağırmalı, Allah'ın dinine davet etmeli ve yöneltmelidir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri