Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarının sebep ve sonuçlarını tartışınız

Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarının sebep ve sonuçlarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bedir savaşının nedeleri ve sonuçları

Nedeni: Müslümanları hicrete zorlayan Kureyşlilerin, hicret sonrası geride bırakılan malları yağmalamalarıdır.
Sonuçları: Müslümanların zaferiyle sonuçlanmıştır, Şam ticari güzergahı Müslümanlara geçmiştir.

Uhud savaşının nedeleri ve sonuçları

Nedeni: Mekkelilerin Bedir Savaşındaki yenilgilerinin öcünü almak istemeleridir.
Sonuçları: Mekkeliler bu çarpışmayı kazanmalarına rağmen kesin bir zafer elde edemediler. Müslümanlar, 70 tane şehit verildi.

Hendek savaşının nedeleri ve sonuçları

Nedeni: Müslümanların Medine doğusuna ve kuzeyine seferler yapması nedeniyle Mekke kervanlarının Suriye, Mısır ve Irak yolunu kapatmasıdır.
Sonuçları: Müslümanlar ve müşrikler arasındaki bu savaş sonunda, Müslümanların zaferle ayrılması eşitliği sağlamıştır. Bu savaş Müslümanların son savunma savaşı olmuştur.

İslam tarihinde en önemli savaşlar çok kısa aralarla gerçekleşen Mekkeli müşrikler ile Müslümanlar arasında gerçekleşen Bedir, Uhud ve Hendek olarak yaşanmıştır. Bedir Savaşı, Müslümanların kazandığı ve üstünlük kurduğu bir savaş olmuştur. Uhud Savaşı, müşriklerin kazandığı ve Müslümanların ilahi olarak ikaz edildiği bir savaş olmuştur. Hendek Savaşı da Müslümanların kazandığı savaş olmuştur.

Bu savaşların yaşanılması sayesinde müşrikler mutlak hakimiyetin Allah’ın olduğunu görmüşler, Müslümanları üstün olarak kabul etmişlerdir. Müslüman olan müşrikler, İslam’a katılmıştır. Müslümanlar bir devlet gücüne ulaşarak devam eden vetirede birçok fetihler de gerçekleştirmişlerdir. Mekke de bu fetihlerden biridir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri