Bilinç dışı nasıl yazılır

Bilinç dışı nasıl yazılır, bilinçdışı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı yazılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bilinç dışı kelimesinin sadece tek bir doğru yazılışı bulunmaktadır. Kelime "bilinç dışı" olarak ayrı bir şekilde yazılmalıdır. Birleşik bir şekilde yazılamaz. Bilinç dışı, bilinçsizce yapılan iş ve etkinlikleri kapsamaktadır. Bilinç dışı kelimesi sıklıkla karıştırılmakta ve bitişik olarak yazılmaktadır. Ancak bu şekilde yapılan bir yazım yanlış olarak nitelendirilmektedir. Dolayısıyla kelimenin doğru bir şekilde yazılışı için "bilinç dışı" şeklinde ayrı olarak yazılması gerekmektedir.

TDK sözlüklerine ve imla kuralları kılavuzlarına göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı ayrı, yanlış yazımı birleşik şekildedir.

  • Bilinç dışı (TDK'ya göre doğru)
  • Bilinçdışı (TDK'ya göre yanlış)

Bilinç dışı TDK anlamı nedir

1. isim, ruh bilimi Bilinçsizce yapılan iş ve etkinliklerin bütünü.
2. isim İnsan ruhunun, baskı altında tutulan isteklerle bunlara bağlı düşüncelerden oluşan ve bilince ulaşamayan bölümü. "Bilinç dışı özgürlüğünün itkisiyle en sonunda âşık olmuştur." - Selim İleri

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

ÖDEV & BİLGİ DÜNYASI Haberleri