Bir insanın yetişebileceği en güvenli ortam neresidir

Bir insanın yetişebileceği en güvenli ortam neresidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir insanın yetişebileceği en güvenli ortam ailedir. Aile, insanın hayata hazırlandığı bir okuldur. Aile içinde anne ve baba gelecek nesillere yani çocuklarına işi güzel yapmayı, doğruluk ve dürüstlük üzere çalışmayı, adaletli olmayı ve paylaşmayı öğretirler.

Aile dini ve ahlaki değerleri aşılarken sosyal çevre ise dış dünya ile irtibatını sağlamasında önemli rol oynuyor. Olumlu yönde insanların gelişmesi ve çocuklarımızın eğitimi zamanla kişide kalıcı izler bırakabilir. Bu izler kişinin tüm yaşantısı boyunca karşılaşacağı ölçüde belirleyici olur. Bu nedenle kişinin güvenli bir ortamda yetişmesi temel amaç olarak karşımıza çıkar. Güvenli ortam derken bu aranarak bulunacak bir şey değildir. Yalnız şartları sağlamak bizim elimizdedir. Gerekli olgunluk düzeyinde yetiştirilen insanlar bilinçlendiği kadar tercihlerinde belirleyici olur. Her tercih bir vazgeçiştir sözünü duymuşuzdur. Öyle tabi bizler iyi olanı tercih ettiğimizde kötü olandan vazgeçmişiz demektir. Tercihlerimizi buna göre şekillendirip iyi olana yöneldiğimiz takdirde güvenli ortamı da kendimiz sağlayabiliriz. Ailenin ve sosyal çevrenin görevi elbette mühimdir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SORU & CEVAP Haberleri