Bir uzay geminiz olsaydı nereye gitmek isterdiniz

Bir uzay geminiz olsaydı nereye gitmek isterdiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer bir uzay gemisine sahip olsaydım Jüpiter gezegenine gitmek isterdim. Peki, niçin uzay gemimle bu gezegene gitmek istiyorum. Sebeplerini aşağıda sıraladım.

  • Jüpiter Güneş Sisteminin en büyük gezegenidir. Diğer tüm gezegenlerin iki katından daha büyüktür.
  • Bu büyük gezegene gitmem için çok büyük ve güçlü bir uzay gemisine ihtiyacım var çünkü Jüpiter'de çok hızlı kasırgalar ve hortumlar var onları görmek istiyorum.
  • Diğer bir sebep de Jüpiter'in dönüş hızının çok yüksek olması. Dünya'nın iki katı hızında dönüyor yani 1 gün 10 saatte tamamlanıyor. Dünya'da 1 yıl geçtiğinde orada 10 yıl geçmiş oluyor.
  • Herkesin bildiği gibi Dünya'mızın yalnızca 1 uydusu var o da gecelerimizi aydınlatan Ay ancak Jüpiter'de tam tamına 67 tane uydu var. Oraya gidip birbirinden farklı 67 uyduyu izlemek gerçekten çok heyecan verici olurdu.
  • Ancak Jüpiter bir insan için tehlikeli bir gezegendir. Çok hızlı döndüğü için galaksideki büyük kuyruklu yıldızlar ve meteorlar Jüpiter'in yörüngesine kolaylıkla girer ve ona çarpar. Bu nedenle oraya giderken kullanacağım uzay gemimin çok dayanıklı olması gerekiyor.
  • Uzay gemisine sahip olsaydım yapacağım yolculuk Jüpiter'e doğru olacağından günümüzde kullanılan uzay gemileri benim için uygun değil. Umarım gelecekte Jüpiter'e gidebilecek güce sahip uzay gemileri yapabiliriz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.

SORU & CEVAP Haberleri